Programma ReisPiXperience - PiXperience
Pixperience logo

Programma ReisPiXperience


ReisPiXperience onderscheidt zich door het hoge ‘hands-on’ karakter. Elke lezing, presentatie of seminar heeft een praktische insteek en beantwoordt de ‘hoe-doe-je-dat-vraag’, zodat jij als (reis)fotograaf informatie en tools krijgt aangereikt om zelf mee aan de slag te gaan. De sprekers zijn stuk voor stuk ervaren reisfotografen en dragen hun kennis en praktijkervaring graag over aan anderen.

Er is keuze uit meerdere parallelle programma’s over allerlei aspecten van reisfotografie. Je stelt tijdens de dag je eigen programma samen.

Lezingen & Presentatie programma – Grote zaal

Jimmy Nelson – Before the pass away
Jarenlang heeft Jimmy Nelson de wereld rondgereisd om de meest bijzondere inheemse culteren te documenteren. Hij ontdekte dat zijn camera de perfecte tool bleek te zijn voor het maken van contact en het opbouwen van intieme en unieke vriendschappen. Relaties met tot-nu-toe onbekende en onbegrepen gemeenschappen in de meest verre uithoeken van de planeet. Jimmy onderkent de dreiging van de rest van de wereld hun manier van leven voor altijd te veranderen. Maar belangrijker nog, hij wilde een ambitieus esthetische fotografisch document creëren dat de tand des tijds zou staan.

Jurjen Drenth – Een eigen stijl
Jurjen heeft meer dan 30 jaar ervaring in reis- en reportage fotografie en is National Geographic Traveler fotograaf. Reisfotografie is heel omvattend en gevarieerd, hoe zorg je dat er toch een herkenbare stijl ontstaat? Jurjen vertelt aan de hand van inspirerende beelden zijn verhaal.

Jan Vermeer – Nature & Wildlife photography

Chris Stenger – Landschapsfotografie
De foto’s van Chris Stenger zijn adembenemend en worden verwerkt in multimedia shows. Met grote zorgvuldigheid maakt hij zijn beelden. Tijdens deze presentatie licht hij voor het eerst in zijn carrière zijn werkwijze toe. Een must-see voor iedereen die graag landschappen fotografeert.

Lilian Heijmans – Making of
Hoe komen die sprekende reisfoto’s tot stand? Lilian laat tijdens deze uiterste praktische lezing zien dat het hard werken is. Voor enkele tientallen foto’s laat ze naast het eindresultaat zien, welke foto’s er aan vooraf gingen maar het nog helemaal of nét niet waren. Een andere lens, een ander standpunt of een stap naar voren. Tot in detail doet ze het proces van making of uit de doeken.

Marieke van der Velden – Foto’s met een verhaal
Marieke is een maatschappelijk betrokken docu-fotograaf. Ze reist overwegend naar crisisgebieden om daar het verhaal op te tekenen dat meestal ongemakkelijk, onbekend of onderschat is. Vanuit haar ervaring reflecteert ze op de vraag hoe je beelden  kunt maken die een verhaal vertellen. Marieke houdt er van om andere fotografen te inspireren vertalenverteller te worden.

Seminar programma – Kleine zaal

Fokko Muller – Straatfotografie
Straatfotografie is het fotograferen van mensen op straat. Daar is zelfvertrouwen en lef voor nodig. Als je dat hebt overwonnen zijn er nog veel andere uitdagingen om tot een sprekend resultaat te komen. Fokko is zeer ervaren straatfotograaf en mede-auteur van het praktijkboek reisfotografie.

Bas Meelker – Avond- en nachtfotografie
Fotograferen met in de avond en nacht stelt je technisch gezien voor de nodige problemen, maar als je de techniek onder de knie hebt, gaat er een wereld voor je open en maak je sfeervolle foto’s in steden en buiten in de natuur.

Jeroen Roosen – Architectuurfotografie
In een praktisch 10-stappenplan doet Jeroen uit de doeken hoe je een perfecte architectuurfoto maakt.

Bob Luijks – Zwart-wit fotografie
In zwart-wit kunnen foto’s veel meer spreken. Waar moet een foto aan voldoen wil dat zo zijn en wat is de beste manier om foto’s om te zetten naar zwart-wit en welke andere bewerkingen moet je doen?

Marcel Scholing – Creatieve reisfotografie
Als fotograaf heb je allerlei voorkeuren en opvattingen die je creativiteit ongemerkt en ongewild beperken. Tijdens deze lezing gaat Marcel de uitdaging aan om al je onbewuste regels en opvattingen los te laten en vrij te fotograferen, zodat de creativiteit alle ruimte krijgt. Kom uit je comfortzone!

Klik hier om één of meerdere tickets te boeken.
Klik hier voor een beschrijving van de 7 verschillende praktijk workshop.


Maak het mee en boek nu je ticket!

MoGEN WE JE BLIJVEN INSPIREREN?

Vul je gegevens in en we sturen je interessante update en nieuwtjes over PiXperience events