Welkom bij PiXperience, hands-on events voor natuurfotografen die hun horizon willen verbreden

PiXperience 2023
Masterclasses

De masterclasses zijn kleinschalige bijeenkomsten van 2 uur met maximaal 25 personen. De inhoud varieert per masterclass, maar kenmerkend voor masterclasses is dat het live online bijeenkomsten zijn in een kleine groep. Er is volop interactie en je hebt de mogelijkheid vragen te stellen.

Tijdens een masterclass ga je actief aan de slag met opdrachten, de aard van de opdrachten varieert per masterclass. Sommige masterclasses zijn uiterst praktisch, andere masterclasses gaan vooral over verdieping en visie.

Masterclasses zijn niet inbegrepen bij je basisticket voor PiXperience. 

Op de ticketpagina kun je een masterclass van je keuze bijboeken. Het aantal plekken is beperkt. VOL= VOL.

Iedere masterclass duurt twee uur, onderbroken door een pauze van een half uur. 

Theo Bosboom

starttijd masterclass: 10:15u.

Je eigen fotoboek uitgeven, zo doe je dat!

Het is de grote droom van veel fotografen, een eigen fotoboek uitgeven. Veel meer dan met een website of Insta account kun je met een boek je visitekaartje afgeven als fotograaf, terwijl het bovendien (letterlijk) veel tastbaarder en blijvender is. En als je het handig aanpakt, kun je er nog geld mee verdienen ook.

Toch zijn er maar weinig fotografen die deze droom weten te verwezenlijken, want er komt heel wat bij kijken. Een boek uitgeven vergt investeringen, veel tijd en doorzettingsvermogen, visie en lef en er zijn allerlei praktische zaken waar je rekening mee moet houden en keuzes die gemaakt moeten worden.

In deze unieke masterclass vertelt ervaringsdeskundige Theo Bosboom – professioneel fotograaf én uitgever van 4 succesvolle fotoboeken – hoe kun je het beste te werk gaan als je zelf een boek wilt uitgeven.  Alle belangrijke aspecten komen aan bod, zoals de keuze tussen zelf uitgeven of bij een uitgever, drukken of on demand, het bepalen van de doelgroep en de oplage, de keuze van papier, de keuze van thema en beelden, de vormgeving, crownd funding, de marketing, het nut van een ISBN-nummer en het centraal boekhuis enzovoorts.

Bob Luijks

starttijd masterclass: 14:15u.

Masterclass compositie

Bij compositie komt heel veel kijken, veel meer dan de regel van derden. Sterker nog, is die regel wel zo belangrijk? 

Tijdens de masterclass ‘Compositie’ zet Bob Luijks, auteur van het nieuwe boek ‘Grip op compositie’, je actief aan het werk met het begrip compositie en leer je dat er veel wegen naar een geslaagd beeld zijn. Wat wil je met een beeld vertellen? Hoe zorg je voor rust, maar toch ook voldoende spanning?