Welkom bij PiXperience, hands-on events voor natuurfotografen die hun horizon willen verbreden

PiXperience Goed Gezien
Masterclasses

De masterclasses zijn kleinschalige bijeenkomsten van 2 uur met maximaal 25 personen. De inhoud varieert per masterclass, maar kenmerkend voor masterclasses is dat het live online bijeenkomsten zijn in een kleine groep. Er is volop interactie en je hebt de mogelijkheid vragen te stellen.

Tijdens een masterclass ga je actief aan de slag met opdrachten, de aard van de opdrachten varieert per masterclass. Sommige masterclasses zijn uiterst praktisch, andere masterclasses gaan vooral over verdieping en visie.

Masterclasses vinden alleen plaats op zaterdag 1 oktober en zijn niet inbegrepen bij je basisticket voor PiXperience. Het is dus niet mogelijk om een masterclass te boeken in combinatie met een ticket voor het vrijdagprogramma.

Op de ticketpagina kun je een masterclass van je keuze bijboeken. Het aantal plekken is beperkt VOL= VOL.

Iedere masterclass duurt twee uur, onderbroken door een pauze. De masterclass van Lars Soerink wordt halverwege onderbroken door de lunchpauze.

Leon Baas

starttijd masterclass: 9:45u.

Flitsen bij macrofotografie

De beelden van Leon Baas zijn breed bekend en bejubeld en gaan de hele wereld over. Vrijwel al zijn foto’s maakt hij met behulp van het gebruik van flitslicht. Tijdens deze unieke masterclass heb je de gelegenheid om tot in detail zijn werkwijze, instellingen en opstellingen te zien en toegelicht te krijgen.
Leon Baas werkt in deze praktische masterclass drie verschillende set-ups uit voor het werken met flitslicht:
• Macrofoto’s met tegenlicht
• Hoe maak je een sprekende silhouet-foto
• Hoe maak je en high key foto m.b.v. gecombineerd omgevingslicht en flitslicht
Aan de hand van dummy onderwerpen en door middel van tethering (het live presenteren op een groot scherm van de foto’s die Leon maakt) laat Leon zien wat voor elke set-up de perfecte instellingen zijn, wat de rol van de achtergrond is en hoe je kunt fine-tunen.

Wie is Leon Baas?

Vanaf het moment dat Leon een spiegelreflex in handen had, kreeg zijn leven een totaal andere wending. Leon doet er alles aan om spanning in het beeld te krijgen, en dat lukte. Hij is nooit tevreden, legt de lat voor zichzelf zo hoog mogelijk en speurt het internet en antiquarische boeken af op zoek naar inspiratie.
Leon ontwikkelde een macrogroothoeklens en de foto’s die hij daarmee maakte leidde tot publicatie in National Geographic en BBC Wildlife magazine. Alles wat hij wilde bereiken is hem gelukt en daar is hij trots op. Dat geeft nu een stukje rust. Voor de toekomst heeft hij weer allerlei wilde plannen.

 

Loulou Beavers

starttijd masterclass: 15:15u.

Meervoudige belichting: 1 + 1 = oneindig

De mogelijkheden van meervoudige belichting zijn oneindig. Letterlijk is iedere foto te combineren met een andere foto, of met meerdere andere foto’s.  Er is ook een valkuil: zonder visie is deze techniek en iedere andere creatieve techniek een trucje. Dit geldt ook met experimenteren. Experimenten en ontdekken van andere mogelijkheden en invalshoeken is niet alleen leuk is maar ook belangrijk, zelfs al is het per ongeluk (serendipiteit). Zonder visie evenwel is experimenteren nagenoeg nutteloos. Met visie, kennis, een vleugje fantasie, humor en een open mind is creativiteit als een parachute, die werkt het beste als die open is.

Het doel van deze masterclass is om gericht en met open mind een aantal verschillende mogelijkheden van meervoudige belichting te ontdekken: soft foto’s en foto’s die in photoshop samengevoegd worden met textures ( ook dat zijn foto’s)

Voor deze masterclass maakt het niet uit of je camera kan foto’s samenvoegen. Wel is het belangrijk om dat je photoshop of een vergelijkbaar programma hebt, waarin je foto’s kan samenvoegen.

Vooraf aan de masterclass krijgt men enkele foto’s toegestuurd die voor deze masterclass dienen. Het doel van de masterclass is dat de mogelijkheden, de aandachtspunten en de valkuilen voldoende bekend zin, zodat jij er thuis verder mee kan.

Informatie voor deelnemers

In deze masterclass gaan jullie foto’s samenvoegen. Daarvoor is nodig dat je een laptop/tablet meeneemt met photoshop. Een ander programma mag ook, als dat foto’s kan samenvoegen.  Jij dient dan zelf bekend te zijn met de werking van dat programma. De presentatie richt zich op het samenvoegen van foto’s in photoshop, niet op andere software en is ook geen photoshop cursus.  Je dient enige basis kennis te hebben van photoshop, in het weergave venster dienen lagen “actief” aangevinkt te staan.

Neem ook zelf foto’s mee!