Welkom bij PiXperience, hands-on events voor natuurfotografen die hun horizon willen verbreden

PiXperience WOWscapes – Inspiration

De presentaties in het programma WOWSCAPES Inspiration gaan over visie en dagen je uit je fotografische grenzen te verleggen. Topfotografen uit Nederland en Vlaanderen geven het beste wat ze hebben en inspireren jou met hun verhalen en beelden.

Openingspresentatie

We beginnen de dag met een adembenemende openingspresentatie. De meeste foto’s zijn afkomstig van inzendingen voor de Groene Camera 2020.

Eerdere bezoekers van PiXperience herkennen dit als vast onderdeel. Na het zien van deze presentatie gaat het kriebelen: PiXperience WOWSCAPES online gaat beginnen!

 

 

Spelen met de werkelijkheid – Andrea Gulickx en Nel Talen

Andrea Gulickx en Nel Talen houden beiden van experimenteren en creëren en werken vanuit hun gevoel. Binnen de lijntjes kleuren is niet aan hen besteed. Ze verkennen de grenzen van natuurfotografie en flirten met de onzichtbare werkelijkheid.

Andrea heeft een verleden in de mode waarin grafische vormgeving belangrijk was. Creativiteit is altijd de belangrijkste drijfveer geweest in alles wat ze doet.

Nel haar leven heeft in het teken gestaan van creativiteit. Veel buiten zijn, experimenteren en kijken wat er gebeurt is haar motto geworden om foto’s te maken die anders zijn dan anders.

Jaren geleden ontmoetten Nel en Andrea elkaar voor het eerst, om samen op pad te gaan met de macrolens. Naast de passie voor macrofotografie vonden Andrea en Nel al experimenterend hun eigen weg binnen de landschapsfotografie. Daarmee ontwikkelden ze hun eigen abstracte stijl. Beide fotografen spelen graag met de werkelijkheid en creëren zo hun eigen wereld.

Nel en Andrea geven jullie graag een kijkje in deze eigen wereld waarbij ze grenzen verleggen.

 

 WOWscapes – Albert Dros

Albert noemt zichzelf een moderne landschapsfotograaf; hij wil WOW momenten met impact vastleggen. Visualisatie en voorbereiding spelen een belangrijke rol in zijn aanpak. Albert is in staat om het eindresultaat van een foto in zijn hoofd te zien. Dat is zijn startpunt en vervolgens bedenkt hij welke stappen hij moet zetten om daar te komen. Nabewerking speelt voor een deel van zijn foto’s een grote rol. Albert kiest zijn instellingen bewust zo, dat hij via beeldbewerking het optimale resultaat kan behalen.
Het doel blijft altijd hetzelfde: het moment op de mooist mogelijke manier aan de kijker laten zien. Naast planning en voorbereiding is er een niet te onderschatten element, namelijk passie. Om een fulltime landschapsfotograaf te zijn heb je passie nodig. Albert krijgt nooit genoeg van fotograferen en gaat tot het gaatje en verder. Het hele proces van visie, voorbereiding, uitvoering en nabewerking komt aan bod in deze spectaculaire presentatie over WOWscapes.

 

Ongeplande plaatjes in perfectie – Sven Broeckx

Plannen is essentieel als je spectaculaire landschapsfoto’s wilt maken. Maar een beetje landschapsfotograaf weet dat de praktijk weerbarstig is en het weer en de omstandigheden zich lastig laten plannen. En als ook je back-up plan in duigen valt, wat dan…?

Sta je open voor het onverwachte? Sven Broeckx bereidt zijn foto’s tot in het extreme voor, maar hij ontdekte dat een heel aantal van zijn beste foto’s niet het resultaat waren van zijn planning. Zijn állerbeste foto’s kon hij trouwens maken door niet angstvallig vast te houden aan zijn plan, maar open te staan voor wat zich aandient.

Hoe pak je dit aan en hoe voorkom je teleurstellingen? Sven daagt je uit om uit je comfortzone en tunnelvisie te stappen en open te staan voor de ongezochte vondst.

 

 

Creatieve Bosfotografie – Loulou Beavers

De sfeer in een bos kan magisch zijn, maar hoe vang je deze magie in een foto? In deze presentatie zul je veel praktische en inspirerende tips horen hoe je sfeervolle en creatieve bosfoto’s kunt maken.

Bij de een lijkt dat wat makkelijker te gaan dan bij de ander, maar Loulou is er van overtuigd dat iedereen creatief is. Creativiteit is een proces, dat je kunt voeden en sturen. Het is vanuit het proces dat de foto’s komen. Het proces is misschien nog wel belangrijker dan de foto´s.

Met deze tips en inzichten kan jij je eigen creativiteit in het bos ontplooien!

 

 

Minimalistische landschappen Marco Maljaars

Kleurrijke landschapsfoto’s met spectaculaire luchten. Groots en indrukwekkend…. maar kan een landschapfoto ook in zwart wit? Kan een landschapfoto ook interessant zijn zonder die explosie van kleuren?

Marco Maljaars vindt van wel. Hij neemt je mee in de wereld van surrealistische minimalistische zwart wit landschappen. Veel van zijn foto’s zijn long exposures van minstens die minuten. Deze manier van fotograferen geeft een enorme rust in de foto. Dit vergt wel andere voorbereiding, locatiekeuze en techniek. Hoe bepaal je de sluitertijd, hoe stel je je camera in en hoe voorkom je lichtlekkage?

In deze presentatie komt ook nabewerking aan bod. Waar moet je op letten bij het omzetten van de kleurenfoto naar zwart wit? Welke mogelijkheden zijn er en welke technieken kun je daarvoor gebruiken? Met voorbeelden en door het laten zien van veel foto’s neemt Marco Maljaars je mee op reis in de wereld van minimalistische landschappen.

 

Wadden WOWscapes Johan van der Wielen

Johan houdt van puur natuur. Hij is geen fotograaf die makkelijk wil scoren met verzadigde beelden en exotische buitenlandse bestemmingen. Zijn beelden kenmerken zich door diepgang en niet zelden wil hij verhalen vertellen door middel van zijn foto’s.

In deze presentatie laat Johan zien dat je ook op de Nederlandse Waddeneilanden WOWSCAPES kunt maken én hij laat zien dat WOWSCAPES niet staat voor oppervlakkige snel-scorende fotografie.

Door je vast te bijten in één gebied, technische kennis in het veld en niet snel tevreden te zijn ontstaan ideeën, creatieve invalshoeken en …WOWSCAPES.

 

Weatherscapes – Gijs de Reijke

Gijs besteedt zoveel mogelijk van zijn tijd aan het vastleggen van mooie landschappen. Het weer speelt in zijn foto’s vaak de hoofdrol en is de belangrijkste sfeermaker. Tijdens het onweerseizoen reist hij door Europa op zoek naar de spectaculairste bliksemshows en wolkenpartijen.

De sleutel tot succes ligt in vooral in zijn voorbereiding. Gijs de Reijke wil niet afhankelijk zijn van de grillen van het weer, maar zoveel mogelijk kunnen plannen. Hoe hij dat doet komt aan bod in deze presentatie.

Hoe ver gaat Gijs voor een foto? Welke keuzes maakt hij in het veld wat betreft compositie en belichting? Welke apparatuur gebruikt hij en hoe bewerkt hij zijn beelden? Op deze en nog veel andere vragen geeft hij een antwoord tijdens deze boeiende presentatie.

Klik hier om een ticket voor PiXperience WOWscapes te boeken.