Welkom bij PiXperience, hands-on events voor natuurfotografen die hun horizon willen verbreden

Zaterdag zaal Het Theater

Hieronder vind je de lezingen die op zaterdag 24 maart worden gegeven in zaal Het Theater. Alle lezingen worden gegeven door fotografen die tot de Nederlandse of internationale top behoren en hebben een inspirerend en educatief karakter die zijn gericht op het wat jij er als fotograaf van kan leren. De lezingen duren 35 of 45 minuten.

Er is keuze uit meerdere parallelle programma’s. Op basis hiervan stel je je eigen programma samen. Er kunnen nog wijzigingen in het programma plaatsvinden.

 

9.30 Superspecialisme als benadering – Astrid Kant

Astrid Kant fotografeert uitsluitend weidevogels. Vind je dat al een verregaand specialisme? Het kan nog veel extremer, Astrid fotografeert namelijk vrijwel uitsluitend broedgedrag van weidevogels. Ze doet dit vanuit haar enorme betrokkenheid bij deze groep vogels. Ze won niet voor niets de gouden lepelaar… Tijdens haar seminar vertelt ze alles over het fotograferen van weidevogels, haar benadering, harde lessen en de momenten die alles goed maken. Na deze lezing zul je anders naar weidevogels kijken en fotograferen.

10.30 Decor dicht bij huis – Ton Döpp

Vogels fotograferen is niet eenvoudig: ze komen en gaan wanneer ze willen, je hebt er geen controle over. Vogels zijn geen fotomodellen die op commando hun kunstje doen.
Ton Döpp denkt hier heel anders over: in de winter broedt hij zijn plannen uit om ze de rest van het seizoen te verwezenlijken. Het resultaat is verbluffend: hij krijgt de vogels zo ver dat ze doen wat hij van te voren heeft bedacht. Tijdens deze onderhoudende lezing zul je zien dat het niet alleen doordachte plannen en ideeën zijn, maar de combinatie met veel geduld, kennis van vogels en doorzettingsvermogen. Met veel enthousiasme en humor vertelt Ton over zijn manier van fotograferen.

11.30 Maak groot wat klein is – Noortje Russel

Noortje Russel is een beeld- én woordkunstenaar. Tijdens deze presentatie maak je kennis met de wondere wereld van de Mini’s van Noortje; insecten, minuscule zwammetjes en ander klein spul waar de meeste mensen aan voorbij lopen. Zo niet Noortje die er met haar macrolens sfeervolle foto’s van maakt en met haar pen aandoenlijke karaktertjes. Met de unieke combinatie van foto’s en verhaaltjes laat ze je zien en horen dat het om niet zo maar insecten of andere mini’s gaat. Na deze lezing is een meikever een Jerommeke, kijk je goed of je Hans de dappere stinkwants ziet en speur je iedere boomstronk af naar de kale familie Kroeskop. Kijk en luister naar De Mini’s uit alle seizoenen en ga ook een beetje van ze houden!

12.30 Fotobewerking in Lightroom – Piet van den Eynde

Wegens groot succes herhaald! Piet Van den Eynde is dé Nederlandstalige autoriteit inzake Lightroom. Hij is Adobe Lightroom Certified Expert en auteur van het boek Lightroom 6/CC Ontmaskerd. Tijdens deze praktijksessie zal Piet aan de hand van ingezonden foto’s je kennis laten maken met de krachtige mogelijkheden van Lightroom. Aan bod komen ondermeer lens- en perspectiefcorrecties, camera-kalibratie, de optimale ontwikkel-volgorde, lokale aanpassingen, de nieuwe filterpenselen. Verder zal Piet je ook tonen hoe je tijd kan winnen door het maken en gebruiken van ontwikkelvoorinstellingen.

Als je wilt dat één van jouw foto’s door Piet besproken wordt, stuur dan een RAW bestand via wetransfer naar pixperience@pixfactory.nl.

14.15 Blik onder water – Arthur de Bruin & Matthijs de Vos

De verborgen wereld langs en onder de waterspiegel is adembenemend mooi. Zelfs in het Nederlandse water is veel te fotograferen. Maar hoe pak je deze vorm van fotografie aan? Moet je altijd een duikuitrusting gebruiken en welke cameraspullen zijn hiervoor nodig? In deze lezing nemen onderwaterfotografen en -filmers Arthur de Bruin en Matthijs de Vos je mee in een visuele reis onder water.

16.15 36,5 tips die het leven van een natuurfotograaf veeeeel makkelijker maken

Tijdens deze tiende editie van PiXperience is het tijd voor een bijzondere presentatie: Bob Luijks, Arno ten Hoeve en Daan Schoonhoven geven je 36,5 tips, feiten en fabels.

Deze drie heren zijn de afgelopen 10 jaar 365 dagen in het jaar met natuurfotografie bezig geweest, resulterend in 21 boeken, 13 websites, honderden workshops en cursussen en sinds kort ook 1 magazine.
De meest verrassende, bijzondere en waardevolle tips, feiten en fabels van deze periode hebben ze verzameld en zullen ze eenmalig presenteren. In een flink tempo zullen ze bloedserieus, maar ook met de nodige humor een grote variatie aan tips de revue laten passeren.

Zelfs de meest doorgewinterde natuurfotograaf zal tijdens deze presentatie nieuwe en verrassende feiten en tips horen.

 

Klik hier voor het zaterdag programma in Passe-Partout
Klik hier voor het zondag programma in Passe-Partout
Klik hier voor het zondag programma in Het Theater