Zondag zaal het Theater - PiXperience
Pixperience logo

Zondag zaal het Theater

Hieronder vind je de lezingen die op zondag 19 maart worden gegeven in Zaal 2. Alle lezingen worden gegeven door fotografen die tot de Nederlandse of internationale top behoren en hebben een inspirerend en educatief karakter die zijn gericht op het wat jij er als fotograaf van kan leren; wat jij kan toepassen in je eigen fotografie en hoe jij ‘the next level’ kunt bereiken. Je stelt je eigen programma samen

09.30 Professioneel natuurfotograaf, een droombaan? – Bob Luijks

Geen moment hoeven missen, altijd onder alle geweldige omstandigheden in het veld: natuurfotograaf is een droombaan. Of toch niet helemaal? De Limburgse natuurfotograaf Bob Luijks houdt zich na een lange voorbereiding reeds 1,5 jaar bezig als fulltime natuurfotograaf. Vol energie stort hij zich op allerlei plannen en stroomt over van de ideeën voor de toekomst. Maar wat komt er allemaal kijken bij het leven als professional? Hoe word je dat, of hoe haal je meer uit je hobby. Bob deelt zijn persoonlijke ervaringen in dit unieke seminar. Je kijkt me over de schouder van Bob en krijgt allerlei praktische handvatten waar je zelf mee aan de slag kan.

10:00 PAUZE

10.15 Fotobewerking in Lightroom – Piet van den Eynde

Piet Van den Eynde is dé Nederlandstalige autoriteit inzake Lightroom. Hij is Adobe Lightroom Certified Expert en auteur van het boek Lightroom 6/CC Ontmaskerd. Tijdens deze praktijksessie zal Piet aan de hand van ingezonden foto’s je kennis laten maken met de krachtige mogelijkheden van Lightroom. Aan bod komen ondermeer lens- en perspectiefcorrecties, camera-kalibratie, de optimale ontwikkel-volgorde, lokale aanpassingen, de nieuwe filterpenselen. Verder zal Piet je ook tonen hoe je tijd kan winnen door het maken en gebruiken van ontwikkelvoorinstellingen.

Als je wilt dat één van jouw foto’s door Piet besproken wordt, stuur dan een RAW bestand via wetransfer naar pixperience@natuurfotografie.nl.

11:00 PAUZE

11.30 Natuur als rode draad – Karl van Ginderdeuren

Mannetje ijsbeer in Spitsbergen ; Big male polar bear in Spitsbergen

Karl Van Ginderdeuren neemt je mee naar een plek waar je geen menselijke effecten rondom je ziet. Alles is onaangeroerd… in de bevroren fjorden en gletsjers van winters Spitsbergen. Een beeldverhaal dat het noordpoolgebied toont in het heel vroege voorjaar, wanneer de ijsberen op de bevroren zee rondwandelen, poolvossen wit en fluffy zijn, de vogels nog in het zuiden zitten, de sneeuw blauw lijkt en alles kraakt. Een verhaal op zoek naar de koning van de witte wildernis, de ijsbeer.

Hoe deze 50 tinten wit fotograferen, hoe energie in je batterijen houden en hoe je telelens stil houden in een sneeuwstorm?
Hoe voorspellen waar je je breedhoek moet zetten voor die unieke ijsbeerfoto…

12:00 PAUZE

12.15 Waarom elke natuurfotograaf in de M-stand zou moeten fotograferen – Jeroen Stel

In de handmatige modus stel je alles zelf in op je camera. Je kiest een diafragma, koppelt dit aan een sluitertijd en wanneer nodig verhoog je de ISO waarde. Dat klinkt voor veel natuurfotografen heel beangstigend merkt Jeroen tijdens de workshops die hij geeft, maar is het dat wel? Jeroen is er van overtuigd dat het zó veel voordelen oplevert dat het geen optie meer is om anders te fotograferen.
Tijdens deze lezing onthult Jeroen ook de geheimen van weinig gebruikte cameraknoppen. Wat kun je met custom knoppen? Waarvoor dient eigenlijk die AF-On knop achterop je camera en wat doet dat mysterieuze kleine scherptediepte knopje onderaan de camera?

Jeroen Stel neemt je mee op reis door de instellingen die er op je camera te vinden zijn en licht deze per camera merk toe zodat je aan het eind van deze leerzame lezing je camera een stuk praktischer kunt gebruiken. Witbalans, ISO waarden, Sluitertijden en lichtmeting komt allemaal aan bod. ‘Take control’ en kies voor manueel!

13:00 PAUZE

14.00 Geen geheimen – Michel Geven

Wat van ver komt is altijd mooier en is het gras bij de buren altijd groener…. Niet voor begenadigd vogelfotograaf Michel Geven. Michel is al enkele jaren Nederlands meest publicerende vogelfotograaf en zijn foto’s worden bewonderd. Zelf doet hij er heel bescheiden over en vindt dat iedereen de foto’s kan maken die hij maakt. Zijn geheim? Verdiep je in je eigen omgeving en houd je langdurig met één soort of één individu bezig. Hierdoor krijg je automatisch een verdiepingsslag en daardoor unieke beelden. Ben je bang dat je door deze aanpak te veel mist? Er zijn altijd verrassende “bijvangsten”, zodat je daar geen zorgen over hoeft te maken.
Tijdens deze presentatie licht Michel Geven uitvoerig toe hoe hij te werk gaat en welke resultaten hij boekt. Mis het niet!

14.45 PAUZE

15:00 Vlinderfotografie – Judith Borremans

Je kent ze wel: de perfecte vlinderfoto. Je ziet ze voorbijkomen op fotowebsites en Facebook, maar hoe maak je zelf zulke NXT LVL vlinderfoto’s?
Judith laat haar mooiste foto’s zien en vertelt hoe deze tot stand zijn gekomen en hoe ze zich voorbereid. Kenmerkend in de foto’s van Judith zijn de zachte pasteltinten. Dit is niet het resultaat van nabewerking, maar dit heeft vooral te maken met het tijdstip waarop ze fotografeert. Deze en meer geheimen doet Judith in dit inspirerende en praktische seminar uit de doeken. Gebruik haar tips en maak komend seizoen zelf de mooiste foto’s van vlinders en libellen.

16.15 The Next Level ? Hoe kom ik daar?  – Henri van Vliet

Ga ik dat wel redden met m’n huidige apparatuur? Is mijn omgeving wel mooi genoeg? Of moet ik daarvoor verre reizen maken? Ben ik daar niet veel te jong/veel te oud voor? Kost dat niet verschrikkelijk veel tijd? Kost dat niet verschrikkelijk veel geld? Moet ik daarvoor veel geduld hebben? Heb ik wel genoeg kennis van techniek? Ben ik wel creatief genoeg? Kortom: is die Next Level wel haalbaar voor mij?
Herken je jezelf in deze vragen? Kom dan zeker naar deze lezing van Henri. Deze bekende natuur-en wildlife fotograaf zal zijn kennis en ervaring met je delen. Hij zal veel van de vragen voor je beantwoorden en je aan de hand van recente beelden laten zien hoe hij fotografie beleeft. Tijdens deze laatste lezing van de PiXperience zal hij je laten zien hoe ook jij ‘the next level’ kunt bereiken.

Klik hier om een ticket voor PiXperience NXT LVL te boeken.

Klik hier voor de lezingen in Zaal 1 op zondag.


Maak het mee en boek nu je ticket!

MoGEN WE JE BLIJVEN INSPIREREN?

Vul je gegevens in en we sturen je interessante update en nieuwtjes over PiXperience events