Pixperience logo

Programma Filter PiXperience

Fotograferen met filters is populairder dan ooit. De mogelijkheden en keuzes zijn ook groter dan ooit. Alle reden om op zondagmiddag 29 oktober een ‘Filter PiXperience’ te organiseren: seminars, praktijkworkshops, allerlei stands van bekende filtermerken en de presentatie van het Filterboek van Bob Luijks.

 

12:30 Ontvangst met Koffie/thee

13:00 Welkom door Daan Schoonhoven

 

13:05 Boekpresentatie Praktijkgids filters – Bob Luijks

Met behulp van filters kun je aanzienlijk betere landschapsfoto’s maken! Filters zijn daarmee onmisbaar voor elke landschaps- en natuurfotografie. De praktijkgids filters beschrijft alle beschikbare filters, de kenmerken en hoe je ze in de praktijk toepast. Voorbeelden maken alles in één keer duidelijk en zorgen voor inspiratie om zelf aan de slag te gaan. Uniek aan dit boek is dat het fysieke filters niet verheerlijkt, maar dat het ook een groot hoofdstuk besteedt aan digitale filters. Het boek bevat 168 pagina’s en is op voorhand of tijdens Filter PiXperience te koop tegen de voorintekenprijs van € 19,95.

 

13:15 Strandfotografie met filters – Mart Smit

Mart Smit profileert zich als strandfotograaf. Dit jaar heeft hij samen met zijn Vader Jan Smit het boek Aan zee gemaakt en uitgegeven. Een boek met uitsluitend foto’s van strand en kust. Strandfotografie is heel dynamisch, zowel als onderwerp als het maken van de foto’s. Bovendien moet je doorzettingsvermogen hebben, creatieve oplossingen bedenken en tegen regen en wind kunnen. Veel foto’s maakt Mart met behulp van filters. In dit seminar vertelt hij wanneer hij welk filter gebruikt en waarom. Ook gaat hij uitgebreid in op het fotograferen onder moeilijke omstandigheden, pittig, maar de resultaten zijn er naar. Niet voor niets heeft Mart in 2017 de Groene Camera gewonnen met zijn portfolio over het strand en is daarmee natuurfotograaf van het jaar 2017.

 

14:15 Veel filter voor weinig – Bob Luijks

Filters, je hebt ze in alle soorten en smaakjes, van enkele tientjes tot honderden euro’s per stuk. Maar wist je dat je een flink aantal filters ook prima zelf kunt maken? Een blik in de keukenlade of kast kan verrassende mogelijkheden opleveren. Bob laat in dit seminar enkele mogelijkheden zien die je gegarandeerd tot aandenken zetten. Je eigen creativiteit vormt de enige beperking! Zelf actief aan de slag gaan is niet alleen goed voor de portemonnee, maar vooral ook erg leuk om te doen.

 

15:00 PAUZE

15:30 Vergroot je creativiteit met filters – Marijn Heuts

Filters, je kunt ze gebruiken om je foto’s technisch beter te maken, zoals het overbruggen van grote contrasten tussen de lucht en het onderliggende landschap. Maar je kunt filters natuurlijk ook gebruiken om je creativiteit aan te wakkeren. Een bekend voorbeeld hiervan is het werken met lange sluitertijden. Het effect gaat verder dan alleen het vervagen van de zee of de lucht. Wat als je een dergelijk filter nu eens inzet voor andere creatieve ideeën? Tijdens dit seminar leer je het gebruik van filters van een andere, een meer creatieve kant kennen. Alle remmen mogen los!

 

16:30 Lange sluitertijden m.b.v. filters – Marcel van Balkom

Met behulp van filters kun je met lange sluitertijden fotograferen. Belichtingen van enkele minuten zijn geen uitzondering. Hierdoor zie je niet langer wolken of golven, maar vegen in de lucht en melkachtig water. Als fotograaf bepaal je zelf de mate waarin je beweging benadrukt of juist de illusie wilt creëren dat er geen beweging is. Je kunt zo ver gaan dat het geen weergave meer is van de werkelijkheid, maar een kunstzinnige impressie van een landschap. Met lange sluitertijden ben je in staat het landschap en het licht naar je hand te zetten en heel dynamische foto’s te maken. Marcel van Balkom is specialist in lange sluitertijden fotografie. Tijdens dit seminar zal Marcel zijn werkwijze toelichten aan de hand van talloze voorbeelden.

Klik hier om een ticket te bestellen.

Klik hier om het workshop programma te bekijken.


Maak het mee en boek nu je ticket!

MoGEN WE JE BLIJVEN INSPIREREN?

Vul je gegevens in en we sturen je interessante update en nieuwtjes over PiXperience events