Programma PiXperience Unlimited - PiXperience
Pixperience logo

Programma PiXperience Unlimited

Bewust en onbewust kunnen er veel factoren zijn die ons beperken om vrijuit te fotograferen. Te weinig tijd, te weinig geld, te weinig inspiratie, te weinig ruimte in ons hoofd, te hoge verwachtingen, fysiek of mentaal beperkt, te prestatiegericht, te doelloos, teveel imitatie, te hype-gericht enz. enz.

Hoe kun je vrij en onbegrensd fotograferen, met plezier en vanuit je hart? Hoe bepaal je waar je naar toe wilt en wat de weg daar naartoe is?

De sprekers van het plenaire programma zullen sterk persoonlijk gekleurde verhalen vertellen hoe zij de weg naar de onbegrensde mogelijkheden zijn ingeslagen en hoe ze beperkingen juist als kans aangrijpen om te groeien als persoon en als fotograaf. Sommigen reisden hiervoor de hele wereld over, anderen begrensden zichzelf tot de eigen achtertuin.

Ontdek jouw onbegrensde mogelijkheden bij PiXperience Unlimited !

N.B. Je kunt vrij heen-en-weer switchen tussen het Unlimited- en het Academy-programma. Je stelt je eigen programma samen.

 

09.25 uur – Openingspresentatie

 

09:30 – Fotografie als ontdekkingsreis  – Theo Bosboom

Voor Theo Bosboom is fotografie een zeer persoonlijke activiteit. Het is zo veel meer dan lekker de natuur in trekken en vastleggen wat je ziet. Het bekende citaat van Ansel Adams brengt het voor Theo mooi onder woorden: “You don’t make a photograph just with a camera. You bring to the act of photography all the pictures you have seen, the books you have read, the music you have heard, the people you have loved.” Met andere woorden: je eigen persoonlijkheid en ervaringen bepalen in belangrijke mate wát je fotografeert en hóe je dit fotografeert.

In zijn presentatie laat Theo Bosboom aan de hand van zijn recente Shaped by the sea project over de Atlantische kust zien hoe hij te werk gaat als fotograaf, hoe hij projecten kiest en uitwerkt, hoe hij inspiratie opdoet en hoe hij fotografie enerzijds gebruikt om de wereld en zichzelf te ontdekken en anderzijds om zichzelf te uiten.

 

10: 30 – Ruimte voor fotografie in de hectiek van het leven – Bart Siebelink

Voel jij je ook gevangen in compromissen? Fotografie is je passie, maar werk, gezin of andere verplichtingen slokken alle tijd en energie op. Bart Siebelink kan ervan meepraten. Achter zijn fotografie schuilt een levensverhaal met als rode draad die eeuwige, moeizame spagaat: natuur en fotografie aan de ene en de talloze verplichtingen aan de andere kant. Een ware worsteling. Maar waarmee eigenlijk? Met de omstandigheden? Of met de beperkingen in hemzelf? Wáren het wel beperkingen of eerder een ‘blessing in disguise’? In dit persoonlijke verhaal deelt Bart zeer openhartig zijn worsteling, maar ook de inzichten en keuzes die voor hem bevrijdend bleken. Een verhaal dat ruimte creëert!

 

11:45 – Onbegrensd leven. De kracht van passie en verbeelding – Jan van der Greef

Jan van der Greef kreeg op 4-jarige leeftijd polio. Hij is daar met veel moeite bovenop gekomen in die zin, dat hij zijn grenzen heeft leren kennen en dat hij die zo vér mogelijk oprekt. Zijn fysieke beperkingen zorgen voor verrassende ervaringen, die zijn leven en fotografie verrijken.
Jan van der Greef geeft een kijkje in zijn indrukwekkende reizen door de ondoordringbare jungle van Papoea Nieuw Guinea en op zoek naar verborgen plekken in de bergen in Mexico. Hij laat zien hoe hij in zeer uitdagende omstandigheden bijzondere foto’s maakt. Zijn verbeeldingskracht en passie zijn hierin leidend. Toch stroomt creativiteit niet altijd vanzelf en hij deelt de hindernissen, die hij heeft leren herkennen en de mogelijkheden om deze te nemen.

 

12:30 – PAUZE

 

13:30 – Onzekerheid als kracht – Leon Baas

Leon Baas is een relaxte en humoristische man. Zijn fotografie is ronduit grensverleggend. Hij werkt ideeën uit zoals niemand anders het doet en dat heeft hem ver gebracht.

Leon maakt zijn foto’s niet zomaar uit de losse pols. Er gaat een denkwereld achter schuil die tot bijzondere resultaten leid. Gevoel en emotie is de allesbepalende factor in zijn fotografie. In deze presentatie neemt hij je mee de diepte in. Hij deelt zijn worstelingen en hoe hij dit tot een bron van kracht voor zijn fotografie heeft weten te om te buigen.

Laat je inspireren door deze presentatie waarin Leon een zeldzame inkijk geeft in zijn innerlijke processen en verbeeld dit met zijn waanzinnige fotografie.

 

14:30 –  Grensoverschrijdende fotografie – Chris Stenger

Grenzen. Chris Stenger heeft er zijn hele leven mee te maken. Vele landsgrenzen heeft hij overschreden tijdens zijn reizen. Ook zijn fotografie overstijgt de traditionele grenzen van de doorsnee opvatting van wat natuurfotografie is. Mens en cultuur in verbinding met natuur, dát kenmerkt zijn foto’s.
Chris laat zich in zijn fotografie leiden door perfectie, nieuwsgierigheid en verwondering. Grenzen die hij daarbij tegenkomt probeert hij te doorbreken.
Tijdens deze presentatie laat Chris aan de hand van foto’s en video’s zien wie hij is als fotograaf en wat hem inspireert. Hij toont hoe zijn fotografie zich in de loop van de afgelopen 50 jaar heeft ontwikkeld en welke keuzes hij heeft gemaakt en welke compromissen hij heeft gesloten. Hij verwoordt en verbeeldt zijn visie op het thema ‘hoe kun je vrij en onbegrensd fotograferen’.

 

15:45 – PRIJSUITREIKING GROENE CAMERA

 

16:30 – Mystery speaker

De laatste presentatie van de dag houden we nog even geheim. Meld je aan voor de nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn wie onze mystery speaker is.

 

Klik hier om een ticket voor PiXperience Unlimited (incl. PiXperience Academy) te boeken.


Maak het mee en boek nu je ticket!

MoGEN WE JE BLIJVEN INSPIREREN?

Vul je gegevens in en we sturen je interessante update en nieuwtjes over PiXperience events