Welkom bij PiXperience, hands-on events voor natuurfotografen die hun horizon willen verbreden

Programma Springtime Academy

Programma PiXperience Springtime academy

Kennis en inzicht zijn in veel gevallen de sleutels om betere foto’s te maken. Tijdens de seminars van PiXperience Academy staat kennisoverdracht centraal. Concrete onderwerpen waarbij ervaren fotografen vooral hoe-vragen beantwoorden: hoe doe je dat?

Zuig je vol met kennis tijdens deze uiterst praktische seminars en ga zelf aan de slag!

Sam Mannaerts

Less is more and more is less

Je fotografeert al even, maar vindt je dat jouw foto’s nog nét dat extraatje missen? Leer in deze presentatie hoe je jouw foto’s naar een hoger niveau tilt door meer aandacht te hebben voor de beeldopbouw.

Leer hoe je LIM (less is more) of KISS (keep it stupid simple) toepast in jouw foto’s. Deze principes zijn van toepassing op alle onderdelen binnen de natuurfotografie: van kleine insecten tot landschappen, van de verbeelding sprekende zoogdieren tot zelfs dronefotografie. 

Sam Mannaerts is een allround natuurfotograaf die je graag iets meer leert nadenken om nadien je beelden simpeler, maar aantrekkelijker te maken.

 

Nancy Carels

Landschapsfotografie met de (Pi)X-factor

Nancy Carels laat je in deze presentatie kennis maken met haar kijk op landschapsfotografie.  Ze neemt je mee in het proces hoe haar foto’s tot stand komen. Soms een kwestie van puur geluk, maar meestal met een vooropgezet plan. 

Nancy gaat best ver in het pre-visualiseren van haar foto’s, ze heeft het plaatje al in haar hoofd, het moet alleen nog maar gebeuren….  Ze vertelt en laat aan de hand van tal van voorbeelden zien, hoe ze het geluk en de omstandigheden naar haar hand zet. 

Na het zien van deze presentatie heb jij vast en zeker inspiratie opgedaan om zelf aan de slag te gaan om foto’s te maken met de (Pi)X-factor!

Bjorn van Lieshout

Lentebloeiers, het voorjaar in zijn meest pure vorm

Wil je mensen raken met je natuurfoto’s, dan is het niet genoeg om zomaar een foto te maken. Je foto’s moeten emoties oproepen. Dit bereik je door beelden te maken die sfeer uitstralen. Tijdens deze presentatie neemt Bjorn van Lieshout je mee in de wereld van de lentebloeiers. Hij vertelt je alles over het fotograferen van voorjaarsbloemen en hoe je de meest sfeervolle foto’s maakt door het gebruik van kleur, licht en belichting. Bjorn geeft je praktische, inspirerende tips, die je meteen in het veld kunt  toepassen.

 

Chris Ruijter

The Usual Suspects

IJsvogel. Bloeiende hei. Burlend edelhert. Bosanemoon. We kennen ze allemaal. Maar al te goed. Ieder fotogenre binnen de natuurfotografie heeft zo zijn eigen ‘usual suspect’. Een onderwerp dat hélemaal kapot gefotografeerd is. Al honderden keren gezien. En toch blijven ze trekken. Elk jaar weer opnieuw. Hoe kun je er dit jaar nou voor zorgen dat je een dergelijk onderwerp toch onderscheidend op de foto kunt zetten? Hoe pak je zoiets aan? Chris Ruijter neemt je in deze presentatie mee aan de hand van ‘usual suspect’ no. 1: de uitsluipende libel.

Paulien Bunskoek

Laten zien wat je niet ziet: extreme macrofotografie

Het facetoog van een libel, de ontelbare schubjes op een vlindervleugel, subtiele microstructuren van een bloem: je valt van je stoel als je het in detail ziet. Paulien Bunskoek kan er geen genoeg van krijgen en heeft zich gespecialiseerd in deze vorm van macrofotografie.In deze presentatie neemt ze je mee in dit specialisme. Hoe pak je het aan, wat heb je nodig, wat zijn de uitdagingen en welke apparatuur kun je hiervoor gebruiken. En om je gerust te stellen: je hebt hier niet persé speciale objectieven voor nodig. Laat je meevoeren in het enthousiasme van Paulien in dit super praktische seminar.

Jelger Herder

Zó fotografeer je reptielen en amfibieën

Na een winterslaap ontwaken reptielen en amfibieën in het voorjaar.  Elke soort heeft haar eigen jaarritme. Bij de amfibieën trekken de watersalamanders als eerste naar het water terwijl bij de reptielen de adder als eerste wakker wordt. Jelger Herder is als natuurfotograaf gespecialiseerd in koudbloedige dieren en werkzaam bij RAVON. In deze presentatie neemt hij je mee in de wereld van de reptielen en amfibieën. Wanneer zijn de verschillende soorten het best te vinden en te fotograferen? Hoe zoek je reptielen en amfibieën in de stad, op de heide of in de duinen? Jelger deelt zijn kennis en ervaring ruimhartig met je!

Ellen van den Doel

Landschapsfotografie in het voorjaar

Elke fotograaf kijkt uit naar het voorjaar, maar Ellen van den Doel kan niet wachten tot het zover is, het is haar favoriete jaargetijde.  De tulpenvelden, koeiepotenmist in de polder en de zonneharpen in het bos. Hoe leg je dit nu zo vast dat je foto indruk maakt bij de kijker? Hoe creëer je die echte voorjaarssfeer? Welke technieken komen hierbij kijken? Wanneer gebruik je een zoomlens en wanneer een groothoek objectief?  Dit en nog veel meer kun je verwachten van deze praktische sessie