PiXperience WoWscapes - Academy - PiXperience
Pixperience logo

PiXperience WoWscapes – Academy

Compositie voor gevorderden – Bas Meelker

Net als in iedere vorm van fotografie speelt ook in landschapsfotografie compositieleer een belangrijke rol. Misschien juist wel in compositieleer. In deze boeiende lezing gaat Bas in op alle facetten van de compositie. Wat kunnen we leren van andere vormen van beeldende kunst? Hoe kun je jouw kennis van een goede compositie gebruiken in het vinden van een geschikte locatie? En hoe zorg je ervoor dat alles in je foto meedoet, elkaar versterkt en de kijker blijft boeien? Lastig? Misschien is het wel simpeler dan je denkt! Een verhelderende lezing waarin Bas zijn kennis op dit gebied met jullie deelt. Een leerzame lezing vol inspiratie, tips & tricks. Mis het niet!

 

Filters of Fotobewerking – Bart Heirweg en Thierry Vanhuysse

Filters in het veld of fotobewerking achter het scherm? De één zweert bij filters, de ander vervloekt ze. Kun je als landschapsfotograaf alles oplossen

met beeldbewerking? Of kun je slim kiezen door situaties te herkennen?

Landschapsfotograaf Bart Heirweg en reisfotograaf Thierry Vanhuysse nemen de proef op de som. Het duo trok samen op pad: de een gewapend met zijn favoriete filterset, de ander met ideetjes voor verrassende nabewerking. Kan je licht en sfeer alleen optimaal vangen met de juiste filters? Of fix je de omstandigheden even snel achteraf in Lightroom?

Bart en Thierry tonen voor eens en voor altijd welke techniek tot de beste beelden leidt. Een niet te missen battle tussen filters en fotobewerking.

Leuke extra: met de live voting app bepaal jij wie er met de overwinning vandoor gaat!

 

Landschappen met telezoom of groothoek?  – Heike Odermatt en Marijn Heuts

Kort of lang, het gaat om wat je er mee doet!

Denk jij bij landschapsfotografie meteen aan een groothoeklens? Weidse vergezichten, dramatische luchten en overdreven prominente voorgrondonderwerpen zijn dan wat je krijgt. In dat opzicht zijn Nederland en België niet de eenvoudigste landen om landschappen te gaan fotograferen. Meestal is het plat en kleinschalig, zonder imposante bergen of woestijnen.

Dat het ook anders kan, en dat je landschappen eigenlijk met elke lens kunt fotograferen, tonen Heike en Marijn. Zij togen samen, maar met in hun tas compleet andere brandpunten én een compleet ander oog, naar buiten en tonen de resultaten van hun nogal uiteenlopende invalshoeken. Landschapsfotografie zal na het bijwonen van deze presentatie nooit meer hetzelfde zijn!

 

Nightscapes “licht in het donker” – Rutger Bus

Wanneer het ’s avonds donker wordt zet menigeen zich voor de televisie, gaat een krant of boek lezen of gaat naar bed. Kortom, mensen schieten dan in de relax-modus. Maar juist als het donker wordt komt Rutger in actie. “Wat is er nu spannender dan onder het licht van de sterren met je camera op pad te gaan en de schoonheid van onze eigen Melkweg op de gevoelige plaat proberen vast te leggen”. Dat het vastleggen van de Melkweg ook in Nederland mogelijk is weten veel mensen niet. Dat komt door de enorme lichtvervuiling in ons kikkerlandje waardoor alleen de meest heldere sterren zichtbaar zijn nabij stedelijk gebied. Maar als je weet waar je moet zijn, dan kan je ook in Nederland de meest mooie Nightscape foto’s maken. Ook altijd al een mooie Nightscape willen maken?, Rutger neemt je mee in de wereld van de Nightscapes en laat je aan de hand van voorbeelden en diverse tips & tricks zien hoe je het beste te werk kan gaan.

 

Breng leven in je landschap – Kees Siebesma 

Een vogel in het landschap brengt je landschap tot leven en vergroot de zeggingskracht. Maar hoe doe je dat, hoe kom je tot een aansprekend beeld? Is de vogel het uitgangspunt of het landschap? Kies je voor het één en krijg je het ander erbij? Of werkt het toch anders? En hoe combineer je die twee met elkaar? En wat is het dan precies, wat die vogel toevoegt? En wat maakt het voor mijn werkwijze uit of ik op bekend of onbekend terrein ben? En of ik veel of weinig tijd heb?

Kees Siebesma heeft vogels in het landschap tot zijn specialisme gemaakt. Foto’s van zijn hand hebben een herkenbare handtekening. In deze presentatie laat Kees zien dat je deze benadering overal kunt toepassen: op vijf minuten van je huis tot in het verre buitenland.


Maak het mee en boek nu je ticket!

MoGEN WE JE BLIJVEN INSPIREREN?

Vul je gegevens in en we sturen je interessante update en nieuwtjes over PiXperience events