Pixperience logo

PiXperience WoWscapes – Inspiration

De presentaties van het programma WoWscapes Inspiration zijn vrij te bezoeken met een dagticket voor PiXperience. Het is niet nodig te reserveren. De tijdstippen zijn nog onder voorbehoud van wijzigingen. De zaal waarin deze presentaties plaatsvinden heet ‘Passe Partout’. Bij binnenkomst ontvang je een gedrukt programma met een beschrijving van elk onderdeel. Het is niet nodig deze pagina te printen.

09:25 uur – Openingspresentatie


09:30 uur Betoverende Boslandschappen  Ellen Borggreve

Bossen zijn magisch; ze vragen erom gefotografeerd te worden. Hoe komt het dan toch dat het vaak zo moeilijk is om die betovering in een foto te vangen? De magie die zo tastbaar leek, zie je niet terug in je foto. Er is een kloof tussen werkelijkheid en foto.

De keuze van de juiste lens, het fotograferen in de juiste omstandigheden en leren goed te kijken, vormen de basis van een geslaagde bosfoto. In deze presentatie neemt Ellen Borggreve je mee naar de wereld van de bosfotografie en laat je zien hoe schijnbaar eenvoudige tips al tot veel betere resultaten kunnen leiden.

Aan bod komen:

  • De keuze van je apparatuur
  • Weersomstandigheden en seizoenen
  • Checklist voor je een foto neemt
  • Compositie en een inleiding in het gebruik van lijnen en vormen
  • Waarop scherp te stellen
  • Hoe leg je zonneharpen het beste vast
  • Kleuren en het belang van handmatige witbalans
  • Sfeer vastleggen met de camera en benadrukken in de nabewerking

 

10:30 uur – Spelen met de werkelijkheid – Andrea Gulickx en Nel Talen

Andrea Gulickx en Nel Talen houden beide van experimenteren en creëren en werken vanuit hun gevoel. Binnen de lijntjes kleuren is niet aan hen besteed. Ze verkennen de grenzen van natuurfotografie en flirten met de onzichtbare werkelijkheid.

Andrea heeft een verleden in de mode waarin grafische vormgeving belangrijk was. Creativiteit is altijd de belangrijkste drijfveer geweest in alles wat ze doet.

Nel haar leven heeft in het teken gestaan van creativiteit. Veel buiten zijn, experimenteren en kijken wat er gebeurd is haar motto geworden om foto’s te maken die anders zijn dan anders.

Jaren geleden ontmoeten Nel en Andrea elkaar voor het eerst, om samen op pad te gaan met de macrolens. Naast de passie voor macrofotografie vonden Andrea en Nel al experimenterend hun eigen weg binnen de landschapsfotografie. Daarmee ontwikkelden ze hun eigen abstracte stijl. Beide fotografen spelen graag met de werkelijkheid en creëren zo hun eigen wereld.

Nel en Andrea geven jullie graag een kijkje in deze eigen wereld waarbij ze grenzen verleggen.

 

11:30 uur– WoWscapes – Albert Dros

Albert noemt zichzelf een moderne landschapsfotograaf; hij wil WoW momenten met impact vastleggen. Visualisatie en voorbereiding spelen een belangrijke rol in zijn aanpak. Albert is in staat om het eindresultaat van een foto in zijn hoofd te zien. Dat is zijn startpunt en vervolgens bedenkt hij welke stappen hij moet zetten om daar te komen. Nabewerking speelt voor een deel van zijn foto’s een grote rol. Albert kiest zijn instellingen bewust zo, dat hij via beeldbewerking het optimale resultaat kan behalen.
Het doel blijft altijd hetzelfde: het moment op de mooist mogelijke manier aan de kijker laten zien. Naast planning en voorbereiding is er een niet te onderschatten element, namelijk passie. Om een fulltime landschapsfotograaf te zijn heb je passie nodig. Albert krijgt nooit genoeg van fotograferen en gaat tot het gaatje en verder. Het hele proces van visie, voorbereiding, uitvoering en nabewerking komt aan bod in deze spectaculaire presentatie over WOWscapes.

 

12:15 uur – Boekpresentatie WoWscapes

 

13:30 uur – Landschapsfotografie en kunst. Een persoonlijke zoektocht – Maarten Westmaas

Eeuwenlang werd het Nederlandse landschap trots afgebeeld als op zee ontfutseld land. In de strijd tegen het water lieten de Nederlanders zien dat zij overwinnaars waren. Hun verbeelding van het landschap was tegelijkertijd een verhaal.

Tegenwoordig worden er miljoenen foto’s van datzelfde landschap gemaakt. Verbeeldingen van het landschap. Maar wat zeggen deze foto’s? Schrijver, fotograaf en kunstenaar Maarten Westmaas verkocht na het maken van drie fotoboeken zijn digitale camera’s, lenzen en ND-filters om zich te storten op die ene alles bepalende vraag: ‘Waarom zou ik nog één foto van dat Nederlandse landschap willen maken?’ Dit resulteerde in diverse foto/kunst-projecten waarin het Nederlandse landschap de hoofdrol vervult.

Ga mee in die zoektocht over en door het Nederlandse landschap, de fotografie en de kunst. Een zoektocht naar het waarom van landschapsfotografie.

 

14:30 uur Minimalistische landschappen  Marco Maljaars

Kleurrijke landschapsfoto’s met spectaculaire luchten. Groots en indrukwekkend…. maar kan een landschap foto ook in zwart wit? Kan een landschap foto ook interessant zijn zonder die explosie van kleuren?

Marco Maljaars vindt van wel. Hij neemt je mee in de wereld van surrealistische minimalistische zwart wit landschappen. Veel van zijn foto’s zijn long exposures van minstens die minuten. Deze manier van fotograferen geeft een enorme rust in de foto. Dit vergt wel andere voorbereiding, locatie-keuze en techniek. Hoe bepaal je de sluitertijd, hoe stel je je camera in en hoe voorkom je licht lekkage?

In deze presentatie komt ook de nabewerking aan bod. Waar moet je op letten bij het omzetten van de kleuren foto naar zwart wit? Welke mogelijkheden zijn er en welke technieken kun je daarvoor gebruiken? Met voorbeelden en door het laten zien van veel foto’s neemt Marco Maljaars je mee op reis in de wereld van minimalistische landschappen.

 

15:30 uur – PRIJSUITREIKING GROENE CAMERA

 

16:30 uur – Weatherscapes – Gijs de Reijke

Gijs besteedt zoveel mogelijk van zijn tijd aan het vastleggen van mooie landschappen. Het weer speelt in zijn foto’s vaak de hoofdrol en is de belangrijkste sfeermaker. Tijdens het onweersseizoen reist hij door Europa op zoek naar de spectaculairste bliksemshows en wolkenpartijen.

De sleutel tot succes ligt in vooral in zijn voorbereiding. Gijs de Reijke wil niet afhankelijk zijn van de grillen van het weer, maar zoveel mogelijk kunnen plannen. Hoe hij dat doet komt aan bod in deze presentatie.

Hoe ver gaat Gijs voor een foto? Welke keuzes maakt hij in het veld wat betreft compositie en belichting? Welke apparatuur gebruikt hij en hoe bewerkt hij zijn beelden? Op deze en nog veel andere vragen geeft hij een antwoord tijdens deze boeiende presentatie.

Klik hier om een ticket voor PiXperience WOWscapes Inspiration (inclusief het programma WoWscapes Academy) te boeken.


Maak het mee en boek nu je ticket!

MoGEN WE JE BLIJVEN INSPIREREN?

Vul je gegevens in en we sturen je interessante update en nieuwtjes over PiXperience events