Pixperience logo

PiXperience Masterclass

De masterclasses zijn kleinschalige bijeenkomsten van 120-150 minuten met maximaal 20-25 personen. De inhoud varieert sterk per masterclass. Sommige masterclasses zijn uiterst praktisch, waarbij we gebruik maken van tethering: de resultaatfoto’s en/of beeldbewerking zie je direct op een groot scherm. Andere masterclasses zijn vooral inspirerend en gaan over verdieping en visie.

Masterclasses zijn niet inbegrepen bij je basisticket voor PiXperience. Op de ticketpagina kun je een masterclass van je keuze bijboeken. Het aantal plekken is beperkt VOL= VOL.

 

9:15 uur – Masterclass mystieke bossen fotograferen – Daniël Laan  (VOLGEBOEKT)

Wat maakt een foto van het bos bijzonder? Hoe krijg je de chaos in het bos onder controle? En vooral: hoe maak je zelf fantastische mystieke platen in de Nederlandse natuur?

Visie, techniek en LIVE nabewerking
Til jouw bosfoto’s naar het volgende niveau bij PiXperience 2019. Leer het bos fotograferen én nabewerken tijdens de Masterclass “mystieke bossen fotograferen” onder leiding van professioneel landschapsfotograaf Daniël Laan (Laanscapes). Van planning tot delen op social media; je krijgt de complete workflow van Daniël te zien. Nabewerking is een onlosmakelijk deel van digitale fotografie, en het is belangrijk dat visie centraal staat. Er worden live twee foto’s nabewerkt. Zowel Lightroom als Photoshop komen aan bod en er worden plugins gebruikt die ook jouw proces kunnen versnellen.
Je leert nieuwe, geavanceerde technieken als Focus Stacking, Luminosity Masking, gebruik maken van de Warp Tool, en het creëren van lichteffecten als het Orton Effect en het toevoegen van Soft Glow. Deze effecten zorgen ervoor dat jouw bosfoto’s dat spannende, fantasie-achtige tintje krijgen. Je leert het belang van verscherping en hoe je dit eenvoudig kunt toepassen met vrij verkrijgbare Photoshop Actions.

Wie is Daniël Laan?
Daniël Laan is landschapsfotograaf, schrijver en cursusleider. Zijn onmiskenbare mystieke stijl van fotograferen en nabewerken zou regelrecht uit the Lord of the Rings kunnen komen. Hij won daarmee dan ook verscheidene prijzen en publicaties. Daniël geeft workshops in heel Europa, waarbij de focus ligt op een persoonlijk aanpak en het verwezenlijken van een eigen visie. Hij schrijft artikelen over fotografie voor onder andere Natuurfotografie Magazine, Fstoppers en Expert Photography.

 

12:00 – Meer verdieping door projectmatig werken – Theo Bosboom

Het werken aan projecten heeft een aantal grote voordelen voor een fotograaf: het kan onder meer helpen om je te focussen en om meer diepgang te creëren in je fotografie en ook om jezelf te profileren als fotograaf. Maar hoe pak je zoiets aan? Hoe kies je een goed onderwerp en hoe ga je te werk? Theo Bosboom heeft inmiddels een ruime ervaring in het werken aan projecten, zowel meerjarige boekprojecten als series voor onder meer National Geographic en andere tijdschriften. Hij zal in deze masterclass vertellen hoe hij te werk gaat bij het kiezen en vormgeven van projecten, uiteraard aan de hand van veel voorbeelden en met ruime aandacht voor de do’s en don’ts.

Wie is Theo Bosboom?
Theo Bosboom is professioneel landschaps- en natuurfotograaf, na een eerdere carrière als jurist. Zijn beelden zijn vaak onderscheiden bij prestigieuze fotowedstrijden, zoals Wildlife Photographer of the Year, European Wildlife Photographer of the Year en de Zilveren camera. Theo’s missie is om te tonen hoe mooi, belangrijk, complex en fascinerend de natuur is, in eigen land en daarbuiten. Theo richt zich vaak op de details in de natuur en weet vaak te verrassen met een nieuwe blik of aanpak.

 

15:00 – Masterclass ‘Flitsen bij Macrofotografie’ – Leon Baas

De beelden van Leon Baas zijn breed bekend en bejubeld en gaan de hele wereld over. Vrijwel al zijn foto’s maakt hij met behulp van het gebruik van flitslicht. Tijdens deze unieke masterclass heb je de gelegenheid om tot in detail zijn werkwijze, instellingen en opstellingen te zien en toegelicht te krijgen.

Leon Baas werkt in deze praktische masterclass drie verschillende set-ups uit voor het werken met flitslicht:

  • Macrofoto’s met tegenlicht
  • Hoe maak je een sprekende silhouet-foto
  • Hoe maak je en high key foto m.b.v. gecombineerd omgevingslicht en flitslicht

Aan de hand van dummy onderwerpen en door middel van tethering (het live presenteren op een groot scherm van de foto’s die Leon maakt) laat Leon zien wat voor elke set-up de perfecte instellingen zijn, wat de rol van de achtergrond is en hoe je kunt fine-tunen.

Wie is Leon Baas?
Vanaf het moment dat Leon een spiegelreflex in handen had, kreeg zijn leven een totaal andere wending.  Leon doet er alles aan om spanning in het beeld te krijgen, en dat lukte. Hij is nooit tevreden, legt de lat voor zichzelf zo hoog mogelijk en speurt het internet en antiquarische boeken af op zoek naar inspiratie.

Leon ontwikkelde een macrogroothoeklens en de foto’s die hij daarmee maakte leidde tot publicatie in National Geographic en BBC Wildlife magazine. Alles wat hij wilde bereiken is hem gelukt en daar is hij trots op. Dat geeft nu een stukje rust. Voor de toekomst heeft hij weer allerlei wilde plannen.

Klik hier om je ticket voor PiXperience én een van de masterclasses te boeken.


Maak het mee en boek nu je ticket!

MoGEN WE JE BLIJVEN INSPIREREN?

Vul je gegevens in en we sturen je interessante update en nieuwtjes over PiXperience events