Pixperience logo

Datacolor

Voor perfecte scherpte en kleuren, van opname tot print

Iedere fotograaf besteedt veel tijd en geld aan het kiezen van de beste camera en het beste objectief, voor datgene dat hij of zij wil gaan fotograferen. Hoe intensiever de combinatie gebruikt wordt, hoe meer kleine “afwijkingen” echter zullen gaan opvallen. De beeldscherpte is niet optimaal, door kleine afwijkingen van het scherpstelsysteem van de camera. De belichting en contrastomvang was tijdens het maken van de foto toch niet perfect. En de prachtige kleuren en sfeer van het moment, komen helaas tijdens bewerking van de raw-file niet naar voren. Als je daarna je foto’s deelt met anderen, of print, dan is het teleurstellend als zij je foto niet ervaren zoals jij het op je beeldscherm van de computer zag. Natuurlijk is het niet allemaal zo dramatisch als hier wordt voorgesteld, maar wil je je als fotograaf onderscheiden, dan moet je de puntjes op de spreekwoordelijk “i” zetten om tot een zo optimaal en consistent mogelijk eindresultaat te komen. Gelukkig is dit nu exact waar Datacolor al sinds 2004 aan werkt, door het ontwikkelen en produceren van kleurmanagement en digitale workflow-hulpmiddelen voor de fotograaf. Veel fotografen kennen Datacolor vooral vanwege de “Spyder” voor het kalibreren van een beeldscherm, maar Datacolor heeft veel meer hulpmiddelen.

Wat biedt Datacolor op de WOWscape beursvloer?

In een zeer uitgebreide en begrijpelijke cursus leer je alles over de toepassing en het gebruik van onderstaande Datacolor producten. Daarna kun je nog per onderwerp, in een aantal losse eBooks, extra achtergrondinformatie lezen en downloaden.

  • Datacolor Lenscal voor het meten van AF en MF scherpstelafwijkingen en het zichtbaar maken van chromatische aberratie bij verschillende diafragma’s.
  • Datacolor Cube voor het meten en zichtbaar maken van de contrastomvang van de opname op locatie en het achteraf snel en accuraat kunnen instellen van de juiste witbalans.
  • Datacolor Checkr voor het maken van een dedicated kleurprofiel van je camera+objectief combinatie.
  • Datacolor Spyder X voor het supersnel meten en kalibreren van je beeldscherm en het “matchen” met een eventuele tweede beeldscherm.
  • Datacolor Print voor het zelf maken van een printprofiel voor een specifieke combinatie van print-inkt-papier.

 


Maak het mee en boek nu je ticket!

MoGEN WE JE BLIJVEN INSPIREREN?

Vul je gegevens in en we sturen je interessante update en nieuwtjes over PiXperience events